Sheyda

Mijn interesse in het menselijke lichaam en verbetering in het presteren ervan loopt als een rode draad door mijn leven. Ik vind het belangrijk meerdere invalshoeken te benutten. Een holistische (allesomvattend) benadering interesseert mij, maar ik zie ook de voordelen van reductionisme (stapsgewijs).

Na VWO te hebben behaald startte ik op de VU Amsterdam. Toen ik mijn propedeuse in Psychologie haalde, leidde mijn creatieve drang mij om een internationaal professionele danscarrière te starten. In het afgelopen 15 jaar doceer ik aan HBO/MBO opleidingen, heb ik getourd met danstheatervoostellingen en maak ik zelf theatervoorstellingen.

Na een ongeval in 2015 heb ik veel klachten overgehouden die de gangbare wetenschap niet wist te verhelpen. Dit dreef mij naar een zoektocht naar herstel en een bewustere manier van leven. Tijdens die zoektocht kwam ik oa op massage(therapie) uit, en ontstond er een diepe passie voor het vak.

Na verschillende massagecursussen te hebben gedaan ( voetreflexologie,(klassieke) ontspanningsmassage, anti-cellulitis behandeling/cupping, nek-schouder-rug) besloot ik een formele opleiding (Sport)massage/Sportverzorger te doen, welke ik nu afrond. Daarnaast hou ik me bezig met triggerpoint/fascia release technieken, mobilisaties en stretches, Guasha, en Compress and Stretch therapie technieken. Ik integreer Oosterse en Westerse kennis en massagetechnieken. Door vakken als anatomie, fysiologie, sportverzorging en massagetheorie te bestuderen werk ik continue aan meer kennis en inzicht; Ik ben een nieuwsgierig persoon die wilt blijven leren en ontwikkelen. Op deze manier hoop ik het beste maatwerk te geven aan mensen met verschillende achtergronden.

Specialiteit

Mijn specialiteit ligt in de verbindende elementen van het oosten en het westen. Enerzijds heb ik de anti-cellulitis massage uitgediept waarbij de bindweefsellagen die grenzen aan de vetlaag loskomen waardoor cellulitis vermindert.

Anderzijds heb ik me verdiept in de oosterse cupping techniek waardoor ik op geheel eigen wijze een speciale behandeling geef met de speciale vacuüm werking die tijdens cupping optreedt. 

Ervaringen van anderen

Chronische pijn massage. Na 3 jaar fysio’s bezocht te hebben heeft deze masseuse, Sheyda. binnen 1 sessie de trigger te pakken en is het na 2 sessies al een stuk beter. Naast de chronische massage ook de “normale” massages mogen ontvangen in het verleden, en altijd TOP.

– Manuel  (Google review)

Tijdens en na intensieve trainingsperioden (wielrennen) merk ik dat ik last krijg van mijn linker hamstrings, bilspieren en onderrug. Om die reden heb ik meerdere sportmassages uitgeprobeerd in de regio Rotterdam/ Haaglanden. Gisteren ben ik langs geweest bij Sheyda. Ik ben oprecht nog nooit zo tevreden geweest met een massage! Met name omdat Sheyda niet alleen masseert maar uitgebreid de tijd neemt om de verklevingen los te maken. Dit doet zij door zowel kracht te zetten op trigger points als door de mobiliteit van de rug/ heupen te checken. Het leek alsof Sheyda precies wist wat ik nodig had. Elke keer als Sheyda druk zette dacht ik: “ja, dat is de plek!”. Daarnaast heeft zij mij tijdens de massage uitgelegd hoe alles met elkaar verbonden is en wat ik kan doen om mijn spieren soepel te houden. Ik ben zeer onder de indruk en kom snel weer langs.

Ozkan Larcin (Google review)